"Кад је Ниче плакао" у Дворани Парк
У наставку позоришног програма, најављујемо представу "Кад је Ниче плакао" Установе културе "Вук" по роману Ирвина Д. Јалома, у режији Горана Јевтића.

Представа КАД ЈЕ НИЧЕ ПЛАКАО инспирисана је истоименим романом Ирвина Јалома, једног од најчитанијих савремених светских писаца. У питању је прича о рађању психоанализе, о издвајању појединца из масе, прича о сусрету три генијална ума – Јозефа Бројера, Сигмунда Фројда и Фридриха Ничеа – сусрету који ће променити савремено разумевање човека.
Читав комад се одвија на два плана, свесном и несвесном, суочава нас са оним о чему се говори и оним што скривамо, са човековом потребом да се подели са другим бићем.

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Тематска окосница комада је борба нагона и усвојеног суперега, апсурд брака као слободног избора који затим постаје затвор. Потреба да се стално занемарује оно што имамо у потреби да се поседује забрањено и недостижно. Да ли је у људској природи само да осваја или да и ужива у освојеном. Да ли икада несебично помажемо другима или је наша истинска мотивација помоћ за самога себе. Да ли разговарајући са другима заправо водимо дијалог са собом и разрешавамо сопствене проблем? Да ли нам је свако људско биће тек огледало у којем тражимо сопствени одраз и одговоре, олакшање? Да ли упознавање себе нужно води у очај и да ли има лека или само олакшања? Где човечанство данас стоји стотину година после Ничеове филозофије и Бројерове психоанализе. Постоји ли слобода изван слободе у односу на самог себе, бити ја и истине?

Играју:
Милутин Милошевић, Горан Јевтић, Катарина Марковић, Вања Милачић, Сара Пејчић и Димитрије Стајић.
Дворана Парк, 26. март од 20 сати. Цена појединачне улазнице је 600,00 динара. Резервишите улазнице на време! Видимо се у позоришту!
ВРХ