13. ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ
Пред нама је 13. Фестивал књиге! Ове године манифестација ће се одржати у околностима које су последица ситуације са пандемијом КОВИД-а 19. Зато напомињемо да ће Фестивал бити организован у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије и Института за јавно здравље којим се институцијама које се баве културном делатношћу дозвољава окупљање до 500 људи на отвореном и затвореном простору, уз обавезне мере заштите. Стога ћемо се трудити да заједно испоштујемо неколико обавезних мера:
• Штандови за продају књига биће удаљени јадан од другог најмање 2 метра
• За једним штандом може бити само један продавац књига
• Сваки продавац дужан је да носи заштитну маску и заштитне рукавице
• На сваком штанду биће истакнуто обавештење за купце да не додирују књиге уколико немају заштитне рукавице, или пре прегледања књига обавезно морају дезинфиковати руке заштитним средством
• На сваком штанду ће бити обезбеђена средства за дезинфекцију
• Обезбедити да испред сваког штанда буде размак од најмање два метра за сваког купца, с тим да испред штанда не сме бити више од пет посетилаца
* У пратећем програму, број учесника сваког посебног програма не сме бити већи од 4, уз обавезну дистанцу од најмање 1,5 м.
* За публику која ће пратити пратећи програм биће постављено највише 20 седећих места, уз обавезан размак од 1,5 м.
* Апелујемо на све учеснике програма и посетиоце Фестивала да буду одговорни како би заштитили себе и друге од вируса КОВИД 19.
Већ смо се навикли на мере заштите, па верујемо да то неће бити препрека да се уз књигу и ове године дружимо на Градском тргу. Добро дошли!
 
 ВРХ