program-aktivnosti-2017.jpg

У наставку позоришног програма, Центар за културу најављује представу „Френки и Џони“ Народног позоришта, у којој играју Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. Молимо вас да резервишете карте на време. Дворана Парк, 23. фебруар (четвртак) – 20 часова. Цена улазнице – 400 динара. Видимо се у позоришту


 

Међународни филмски фестивал ФЕСТ, 45. по реду, одржаће се од 24. фебруара до 5. марта у Сава центру, а од ове године – МИНИ ФЕСТ поново у нашем граду (од 13. до 18. марта). Током шест дана аранђеловачкој публици приказаћемо нека најзначајнија остварења са овогодишњег Феста: “ ДИВНИ ДАНИ У АРАНХУЕЗУ“ Wима Wендерса, „РЕКВИЈЕМ ЗА ГОСПОЂУ Ј“ Мирјане Карановић, „ТИШИНА“ , још једно ремек-дело Мартина Скросезеа, „ОСЛОБОЂЕЊЕ СКОПЉА“ нови филм Радета Шербаџије, „ТО ЈЕ САМО КРАЈ СВЕТА“ Xавиера Доллана, итд. Ускоро о детаљима. Ваш Центар за културу 


 

Важи само за најмлађе љубитеље позоришта! У оквиру „Дечије суботе“ сутра ће, са почетком од 13 сати, бити одиграна лепа дечија представа „Чудесна шума“. У представи играју Татјана Миланов, Јадранка Нанић, Никола Марковић…Дворана Парк (биоскоп), субота – 13 сати, цена улазнице 150 динара. Видимо се


 

Још само неколико дана до премијере! Овогодишњи позоришни програм започињемо одличном представом „Логор душа“ у извођењу позоришта Центра за културу. Текст и у режија: Драган Петровић Суреп. Играју: Марина Поповић, Ивана Попоска, Милорад Лекић, Десимир Јевтић, Теодора Бабић, Драган Петровић, исидора Видојевић. Молимо да резервишете карте на време. Цена појединачне улазнице је 250 динара. Дворана Парк, петак – 10. фебруар, 20 сати. Видимо се у позоришту!

 


 

За почетак распуста и прву Дечију суботу у овој години, најмлађој публици препоручујемо позоришну представу „Витамини здрави фини“. У овој представи се на забаван и едукативан начин говори о здравој исхрани. Очекујемо вас 🙂 Дворана Парк, субота 4. фебруар – 13 часова. Цена улазнице је 150 динара. Видимо се!


 

Најављујемо наставак Француског филмског каравана који Центар за културу организује у сарадњи са Француским институтом. Овог пута публика ће бити у прилици да одгледа четири филмска остварења из циклуса „Доба сазревања“ који се баве темом одрастања дочаравајући најлепше, али и најтеже и најтужније тренутке тинејџера који се боре за своје место под сунцем. Дворана Парк, од 28. фебруара до 3. марта.

 


 

Центар за културу најављује позоришну представу „ФРЕНКИ И ЏОНИ“ Народног позоришта из Београда, по тексту америчког драмског писца Теренса Мек Нелија (превео Стефан Саблић), у режији Тее Пухарић. Играју:Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. У средишту радње видећемо двоје усамљених средовечних људи – несигурну конобарицу Френки и кувара Џонија који је управо изашао из затвора. Редитељка сматра да је ово актуелан и неопходан комад јер се сви понашамо као да смо самим рођењем толико емотивно повређени да би до краја живота требало од нечег да се бранимо сопственим илузијама иза својих штитова недодорљивости, а то неминовно води ка празнини.
– Овај комад говори о скидању оклопа и гардова. О дозвољавању могућности да будемо вољени. О дозвољавању могућности да будемо повређени. Сви тражимо љубав, али да ли смо способни да волимо? Ова партија шаха двоје интелигентних и атрактивних, али емоционално осакаћених људи је ипак дирљива, јер они пристају да дају шансу вези која од старта изгледа осуђена на пропаст и освајају нас идејом да и аутсајдери могу једноставно упловити у луку љубави. Јер, као што Џони каже: „Никада не бирам љубав. Она бира тебе“ – каже млада редитељка Пухарић.
Комад је праизведен 2. јуна 1987. године у оф-бродвејском позоришту „Manhattan Theatre Club“, у режији Пола Бенедикта, а насловне улоге тумачили су Ф. Мареј Абрахам и Кети Бејтс.
Четири године касније, 1991, редитељ Гери Маршал снимио је филм под називом „Френки и Џони“ са Ал Паћином и Мишел Фајфер у главним улогама.
Дворана Парк, 24. фебруар – 20 часова.

 

 


 

Центар за културу поносно најављује позоришну представу „Логор душа“. Премијера је заказана за 10. фебруар у Дворани Парк, а карте за представу биће у продаји већ од данас. Видимо се у позоришту

 ВРХ