program-aktivnosti-2016.jpg

Клинци и клинцезе, ближе нам се новогодишњи празници, и време је да се полако припремамо. Зато вас позивамо да заједно уживамо у дечијој плесној представи „Новогодишњи плес“ у којој ће учествовати познати водитељ Предраг Вуковић Пеђолино, глумице Маша и Елза, са нама ће бити и Деда Мраз, а придружиће нам се и мали плесачи плесног студија РМП. Дођите да играмо, певамо, сликамо и да се лепо дружимо. Среда, 14. децембар од 18 часова у Дворани Парк. Организатори: Центар за културу и Плесни студио РМП. Видимо се 


Позоришни програм Центра за културу биће настављен представом „Ноћ богова“ у којој играју Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић.Сами глумци ову представу описују као “духовиту и истиниту трагикомедију са елементима фарсе у оквиру политичког театра”.
Радња представе се дешава једне вечери на десетогодишњицу пријатељства када се краљ Луј XИВ (Ћетковић), дворска луда (Луткић) и писац Молијер (Илић) заједно опијају евоцирајући успомене на прохујала времена. Усред весеља, краљ открива да је сазнао да њих двојица играју фарсу о њему у којој га исмејавају, па присиљава своје пријатеље да ту фарсу одиграју само за њега. Ову трагикомедију по тексту писца Мира Гаврана режирао је Марко Манојловић. Дворана Парк, 16. децембар – 20 часова. Карте су већ у продаји, цена – 400 динара.


Најављујемо 12. Позоришни фестивал који ће под називом „Шекспир у нама“ бити одржан у Аранђеловцу од 1. до 6. новембра. Фестивал ће свечано отворити Мира Бањац, доајен српског глумишта, а током шест вечери представиће нам се позоришне куће из Србије и региона. На даскама Дворане Парк играће: Сергеј Трифуновић, Мирјана Карановић,Бранко Цвејић, Слободан Бештић, Ирфан Менсур, Весна Станковић, Бранислав Трифуновић, Небојша Вранић, Дејан Тончић, Саша Торлаковић, Предраг Вукојевић, Јована Гавриловић, Срђан Ивановић, Андреја Маричић, и многи други. Карте ће бити у продаји већ од среде (цена појединачне улазнице – 400 динара, цена комплета од 6 улазница – 2000 динара), а резервације ће бити могуће већ од сутра (књижара у холу Дворане Парк). Верујемо да ће овај Фестивал направити значајан искорак у организационом и програмском смислу, као што верујемо да наша публика жељно ишчекује почетак ове значајне манифестације. Организатор Фестивала је Центар за културу и образовање, а покровитељ је Општина Аранђеловац. У организацији фестивала значајно су помогли и „Књаз Милош“, „Пештан“, „Бекамент“ и ПИК Опленац. Од сутра – опширније о програму и представама које ће бити на репертоару Фестивала.


Најављујемо Дечију суботу и лепу позоришну представу која носи назив „Весели морнари“ ! Ана и Филип играју се у дворишту. Другари из дворишта их зову да им помогну око мачке која се попела на дрво. Филип одлази, а Ана је љута што су их прекинули у игри. Тужна и усамљена Ана полази у шетњу. Одједном, саплете се на стару прашњаву боцу. Протрља је и гле чуда – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод и весели морнари. Ана у познаје веселу шашаву дружину, сазнаје разне занимљиве вештине, а убрзо сазнаје да је и Троглави змај заробио и веселе морнаре и Лептирка у прашњавој боци. Удруженим снагама смишљају како да се ослободе од Троглавог змаја. А успут сазнају да страшни змај и није тако страшан, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Кроз ову едукативну представу деца уче о пријатељству, толеранцији и поштовању различитости.Oвa представа нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд 2. дo 8. гoдинe, сa зaнимљивoм сцeнoгрaфиjoм, живoписним кoстимимa и маскама, сa 7 ликoвa кoje тумaчe aфирмисaни глумци уз oригинaлнe сoнгoвe и музику. Представа je интерактивна, eдукaтивнa и зaбaвна. У представи се појављују девојчица Ана, дечак Филип, девојчица Jaцa, дечак Симa морнар Мрша и морнар Трша, Троглави змај, Лептирко. У прeдстaви игрajу:Татјана Миланов, Никола Симић, Jaдрaнкa Нaнић Joвaнoвић и Никола Марковић. Дворана Парк, субота, 22. октобар – 13 часова. Цена улазнице – 150 динара. Добро дошли!

 


Призивамо лепо време и позивамо најмлађе на још једно дивно дружење на Градском тргу у петак од 19,30 часова у оквиру манифестације „Улица насмејаних лица“. Овог пута уживаћемо у дечијој позоришној представи „Штрумфови и мајка природа“. У представи играју: Никола Симић, Ђурђа Павловић, Татјана Миланов и Никола Марковић. Организатори: Туристичка организација и Центар за културу, покровитељ: општина Аранђеловац. Градски трг, петак, 19,30. Видимо се!

 


Позоришни програм Центра за културу за прву половину године завршиће се позоришном представом „Лаки комад“ која је на репертоару 25. маја. „Лаки комад“ је комедија, рађена по тексту Небојше Ромчевића, у режији Ненада Гвозденовића, која говори о генераловом сину, пропалом интелектуалцу који се није снашао у животу, због чега поред себе има незадовољну жену која му стално звоца. Главног кривца за своју ситуацију проналази у оцу који је, без обзира на раскалашан живот, увек био цењен и поштован у друштву.
Тематика комада је изузетно актуелна, она приказује различите карактере, односе, људе који се због животних околности често „погубе“ у времену и простору. Тако дезорентисани они су спремни на све (издају, превару, па чак и убиство), како би се домогли новца и лепшег живота. Комедија у себи крије нашу сурову стварност и веома озбиљну тему, и покреће многа питања која се тичу наших живота, али на један духовит и комичан начин.
Играју: Мина Лазаревић, Снежана Савић, Миодраг Ракочевић, Раде Марковић, Раде Марјановић и Павле Пекић.
Дворана Парк, 25. мај од 20 часова. Цена улазнице – 400 динара. Карте ће бити у продаји већ од среде!


НАЈАВА ДЕЧИЈЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ
У наставку позоришног програма за децу, најављујемо једну лепу позоришну представу „Чик погоди ко се воли“, која говори о правим људским вредностима, поштењу, пријатељству, искрености и љубави. Играју: Јелена Матијашевић, Давор Перуновић и Јелена Јокић. Представа ће бити одиграна у среду, 11. маја у 12 часова у Дворани Парк. Цена улазнице је 150 динара, а карте ће бити у продаји већ од сутра. Видимо се

ЈОШ ДВА ДАНА ДО ВЕЛИКОГ ТАЛАСА
У наставку позоришног програма Центра за културу најављујемо представу „Велики талас“ Звездара театра. Играју: Љиљана Стјепановић, Тања Бошковић, Павле Пекић, Раде Марковић, Стеван Пиале и Нина Јанковић. Карте су већ увелико у продаји, цена – 400 динара. Дворана Парк, среда, 27. април – 20 часова.


ПРЕМИЈЕРА „МУШИЦЕ“
Центар за културу и Аматерско позориште поносно најављују премијеру представе „Мушица“ која ће бити одиграна 19. априла у Дворани Парк. „Мушица“ је урађена по мотивима комедије италијанског ренесансног комедиографа Анђела Беолка Руцантеа, која је написана око 1530. године и са успехом играна у целом свету. Своје прво извођење у Србији комад „Мушица“ је имао на сцени Дадова давне 1965. године. У представи играју: Ивана Попоска, Милорад Лекић, Бранислав Момчиловић и Десимир Јевтић, који потписује и режију овог комада.
Директор Култуног центра Саша Симоновић истиче: „Ово је парафраза четири најчувенија типа Цомедие делл’арте, а глумци у чаробним костимима исписују кореографију сценског покрета која формира скоро надреалну, вишезначну, пуну смеха и забаве, причу о времену без морала, без части, а у служби искључиво личне користи. Добу страха, психозе, фобије, анксиозности. На снази је само једна мисао: „ Морам да те преварим, да ти не би преварио мене…“.
Дворана Парк, 19. април – 20 часова. Карте су већ од данас у продаји – цена 200 динара. Добро дошли на премијеру!


ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „КОРАК ДО ПОЗИВА“
У наставку позоришног програма најављујемо једну лепу представу која ће имати премијерно извођење 1. априла у аранђеловачкој Дворани Парк, под покровитељством Комисије за родну равноправност општине Аранђеловац. У питању је монодрама „Корак до позива“ у којој игра Јована Петронијевић, према тексту Саше Симоновића, у режији Катарине Митровић. „КОРАК ДО ПОЗИВА“ је представа која проговара о судбини жене која се налази на животној прекретници водећи публику кроз смешне и тешке ситуације, боље и лошије дане, кроз живот у његовој сржи остављајући ипак наду и оптимизам као једино могућ излаз из свих недоумица које нам се намећу. Стојанка је обична жена из унутрашњости, жена са свакидашњим проблемима која и поред свега никада није одустала од жеље да постане успешна, не бирајући средства ни околности. Та одлучност и спремност на подношење жртве зарад успеха никада нису гурнуле у страну њену исконску потребу да кроз живот, без обзира на све, корача уздигнуте главе.
Ова, на моменте урнебесна комедија, испричана у је у исповедном облику кроз монолог, а улогу Стојанке на маестралан начин игра Јована Петронијевић. Текст за представу написао је књижевник и драмски писац Саша Симоновић, док режију потписује Катарина Митровић. Сонг за представу „Глас“ припада култној групи „Ничим изазван“. Своје бесплатне улазнице можете подићи већ од данас у књижари Центра за културу у холу биоскопа.


Центар за културу свој позоришни програм наставља 17. марта урнебесеном комедијом „Господин посланик“ Установе културе „Вук“,у којој играју Марко Живић, Саша Јоксимовић, Катарина Марковић, Сташа Радуловић, Бојана Грабовац. Ова представа и њени комични ликови обећавају незаборавно вече и смех до суза. Дворана Парк, 17. март – 20 часова. Цена улазнице је 400 динара. Молимо вас да карте резервишете на време!


 

Центар за културу у оквиру позоришног програма најављује представу „ТРАМАВАЈ ЗВАНИ ЖЕЉА“ Звездара театра, према тексту Тенеси Вилијамса.
Режија, адаптација и музика: Стефан Саблић
Играју: ЈЕЛЕНА ЂОКИЋ, Бланш
ПАУЛИНА МАНОВ, Стела
ИВАН ЈЕВТОВИЋ, Стенли
БОЈАН ДИМИТРИЈЕВИЋ, Мич
ДУШКО АШКОВИЋ, Пабло/Доктор
„Не смемо веровати једни другима. То је једина одбрана од издаје” Тенеси Вилијамс
„Кренуо сам у овај пројекат сигуран да је ово добра театарска литература и да ћу наићи на неисцрпно богатство могућности осветљавања ликова, ситуација и тема које остају за вечита времена. Најшире говорећи ово је прича о људима који се боре за егзистенцију и друштву где нема милости у моменту када се све могућности затворе. Не постоји пружена рука од стране најближих већ се проблем решава дефинитивним одбацивањем материјално и психички посрнуле особе. Време у којем се човек за час нађе на улици а када се то деси ни најближи немају милости за губитника већ га сурово отписују.
У тако доброј литератури са лакоћом сам одстранио све оно сто припада старој драматургији и проналазио сам у ликовима данашње људе које познајемо и препознајемо. Ова драма се бави темама које су веома актуелне нажалост за вечита времена па тако и у нашем друштву: насиље у породици, злостављање жена, беда и немаштина, физичка и духовна.
Друштво које не препознаје лепоту, тананост, духовност, одбацује их и осуђује на пропаст. Осим тога у овим ликовима проналазимо и преопознајемо оне дубоке, тамне и несвесне еротске жеље и заплетености.“
Стефан Саблић, редитељ
Дворана Парк, 29. фебруар 2016. године. Молимо вас да резервишете улазнице на време!


Плесни студио РМП И Центар за културу вас позивају на плес . Дођите да плешемо заједно! Концерт Плесног Студија РМП Клуба у Аранђеловцу поводом 20 година рада у овом прелепом граду биће одржан у Дворани Парк у четвртак, 25. фебруара, са почетком од 19,30 часова. Цена улазнице је 150 динара. Видимо се!


Хит-комедија, представа “ХОТ ЛИНЕ“ (Врућа линија) у којој играју Мирка Васиљевић, Немања Јањић и Игор Дамјановић на репертоару је 22. јануара у 20.00 часова у нашој Дворани Парк. Реч је о љубавној причи, комедији забуне. Главном лику жена одлази на службени пут, и он жели да то време проведе са кућном помоћницом са којом је у вези. Али и њих двоје имају љубавне проблеме, и он одлучује да преко хот лајна нађе девојку која му неће звоцати. Грешком, агенција шаље мушкарца…Ова представа је имала своју премијеру у Установи културе Палилула, а на сталном је репертоару Академије 28. Карте су већ у продаји!

 ВРХ