program-aktivnosti-2015.jpg

Молимо вас да резервишете карте на време. Позоришна представа „Школа за љубавнике“ – Дворана Парк 17. децембар, 20 часова!


Центар за културу поносно најављује 11. Позоришни фестивал који ће бити одржан од 10. до 14. новембра. Пет позоришних представа, округли сто, промоције књига драмских аутора, изложба позоришних плаката, дечији програм и још по нешто…Са посебним задовољством најављујемо да ће Фестивал свечано отворити доајен нашег глумишта Лазар Ристовски. Ускоро о детаљима! Ваш – Центар за културу!

 

 

Флајер са описом и подробнијим информацијама о програму фестивала…

 

 


 

Центар за културу најављује Караван лепих уметности у Аранђеловцу! 20. октобар, 12 часова – велика сала Дома омладине! Циљ овог пројекта јесте упознавање, првенствено младих, са уметношћу и културом у целини, начином примене у различитим животним сферама од заната, преко студија, па до професије и позива. Осим свеукупног тематског упознавања, караван ће се бавити подстицањем на самоиницијативно креативно деловање. Позивамо све наше суграђане који желе да се баве глумом, дизајном, сликарством, продукцијом и медијима да дођу и упознају се са светом лепих уметности. Учесници овог каравана су: Петар Станојловић, филмски и телевизијски редитељ; Бранислав Лечић, драмски уметник, и Јелена Блечић, сликарка. Караван је бесплатан за све заинтересоване учеснике. Добро дошли!

      


Свој позоришни програм Центар за културу започиње представом „Упознај мог тату“. Грег је млад и перспективан момак, решен да се ожени Џини, женом својих снова. Њихова веза је помало напета јер Џини има прилично бурну биографију и много тајни. Грег одлучује да све недоумице разјасни једном за свагда тако што ће без Џининог знања посетити њене родитеље и упознати се са њима. Оно што ће га тамо сачекати – нико није могао да предвиди.
„Упознај мог тату“ је напета и динамична комедија забуне која се бави механизмом опсесивног лагања. Јунаци ове приче, свако на свој начин, одбијају да се суоче са истином и проналазе најбизарније могуће начине да од ње побегну што даље. Кроз сукоб њихових личних верзија стварности (од којих ниједна није сасвим тачна) упознаћемо најтамније стране људске природе на један другачији и веома забаван начин.
Комад „Упознај мог тату“ написао је Алан Ејкборн давне 1964. године, а адаптацију и режију потписује Сташа Копривица. Улоге тумаче Нина Јанковић, Андрија Даничић, Катарина Гојковић и Андреј Шепетковски. Сценографију је осмислила Милица Станковић, а костим Дара Михајловић. Музику за представу компоновала је Ана Јошевски.
Дворана Парк, 6. окотобар – 20 часова. Карте су у претпродаји – цена 300 динара. Видимо се позоришту 


 

У оквиру позоришног програма, најављујемо комедију „Жена мога мужа“. Улоге у овој представи тумаче: Нада Блам, Тијана Чуровић и Саша Пантић. Карте су већ у продаји! Дворана Парк, 20. мај – 20 часова. Добро дошли!

 


Центар за културу најављује претпремијеру позоришне представе „Лујза“ која као окосницу приче има велику љубав између једног од најпрослављенијих српских војсковођа, војводе Живојина Мишића и младе Немице Лујзе Крикнер. Сада већ историјска љубав је планула управо у Аранђеловцу, где је Лујзина породица имала летњиковац. Текст је написао наш књижевник Саша Симоновић, а драматизацију и режију потписује Весна Станковић. Играју: Соња Јауковић, првакиња Народног позоришта и Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позоришта. Дворана Парк, 27. мај – 20 часова!


Само да подсетимо да су карте за позоришну представу „АРТ“ већ увелико у продаји, и да још има времена да извршите резервацију. Дворана Парк, 28. април – 20 часова.

“Арт”, премијера у новој продукцији

Комедија “Арт” француске списатељице Јасмине Резе, култно дело савременог драмског стваралаштва премијерно је изведена на Сцени “Раде Марковић” Београдског драмског позоришта 21. фебруара, коју је реализовала Продуцентска кућа “Три за грош” у сарадњи са БДП-ом.

Комад “Арт” изведен је 1994. године у Паризу и одмах наградјен Молијеровом наградом, а од тад је инсцениран широм света – преведен и игран на више од тридесет језика. Касније продукције добиле су Оливје и Позоришну награду Ивнинг стандарда, као и Тонија за најбољу драму (1998).

Резин комад, заснован на једноставности свакодневице, јесте прича о три мушкарца, чије се пријатељство доведе у сумњу, када један од њих за велику суму новца купи обично бело платно и у њему препозна ремек дело ликовне уметности. Ово је својеврсна рашомонијада о растурању другарства кроз типичне ситуације које дугогодишње пријатеље могу да снађу.

Превод потписује Ана Волф, а сценографију Иван Јовановић. Костимограф је Селена Томашевић, док је Прљета урадио и избор музике. Улоге тумаче: Милан Лане Гутовић, Небојша Дугалић и Миљан Прљета.


 

У сусрет добром расположењу које доносе испраћај старе и почетак нове године, за децембар и јануар најављујемо две лепе комедије: „Пази с’ киме спаваш“ у којој играју Мирка Васиљевић, Немања Јаничић, Зинаида Дедакин, Семир Гицић и Игор Дамњановић – 10. децембар, и нови комад Стевана Копривице „Пластика“ која је премијерно изведен пре неколико дана у Установи културе „Вук Караџић“ у којој играју Нела Михаиловић и Сузана Петричевић – 23. јануар.


 


На захтев најмлађих – уводимо „ДЕЧИЈУ СУБОТУ“! Убудуће ће Дворана Парк суботом бити отворена за само за дечицу која ће моћи да уживају у дечијим позоришним представама и најновијим филмским хитовима. Већ у суботу, 21. марта: „Пепа прасе“ у позоришном извођењу. Дворана Парк – 17 часова. Видимо сеВРХ