ТЕАТАР У НАМА – СВЕ СПРЕМНО ЗА 15. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ
 

Предстојећи 15. Позоришни фестивал “ТеатАр у нама” 2. новембра отвориће представа “Употреба човека” у режији Бориса Лијешевића,  својеврсно  ремек дело Александра Тишме први пут  рађено као позоришни комад у копродукцији: Новог Тврђава театра, Град театра Будве, Новосадског позоришта и Еаст Wест Центра из Сарајева.

Драматургију је урадио Федор Шили, музику Стефан Ћирић, а у представи играју Емина Елор, Аљоша Ђидић, Драгиња Вогањац, Југослав Крајнов, Душан Вукашиновић, Огњен Никола Радуловић и Огњен Петковић.

Другог дана фестивала публика ће моћи да види представу „Сећање воде“ Театра Вук по тексту Шиле Стивенсон, а публици ће се представити Весна Станковић, Милица Буразер, Јована Миловановић, Александра Стојановић, Саша Ђурашевић, Огњен Никола Радуловић.

Следи представа “Света Прада” Битеф театра. У представи играју Јована Беловић, Александра Јанковић, Милена Предић, Анђелика Симић и Нада Шаргин.

Нову поставку чувене представе “Бокешки Д мол”, љубавне и духовите мелодраме писца Стевана Копривице и редитеља Милана Караџића, извешће ансамбл позоришта “Бошко Буха” претпоследњег дана фестивала. Према речима Караџића, разлог да поново ради “Бокешки Д мол” је “сјајан текст” и могућност да Позориште “Буха”, у којем је редитељ већ више од 30 година, добије једну представу за Вечерњу сцену коју ће “публика јако да воли, која ће да се игра и да пуни салу”. У представи играју: Ања Павићевић, Дејан Луткић, Андријана Оливерић, Лука Грбић, Марко Павловић, Бранислав Платиша, Немања Оливерић, Милош Влалукин, Ленка Петровић, Јана Бјелица и Филип Станковски.

Фестивал ће затворити представа “Мачка печена” Театра на брду. Главне улоге поверене су Јелени Ђокић и Виктору Савићу, а у представи играју и Владан Милић, Теодора Драгичевић, Душанка Глид и Ташана Ђорђевић.

Све представе имају бројну глумачку екипу, богату сценографију и костиме. О најбољој представи одлучиваће поново – публика, и мислимо да је тако најпоштеније. После сваке одигране представе, гледаоци ће бити у прилици да гласају и дају своју оцену. Победника ћемо прогласити непосредно након одигране последње позоришне представе, а симболична плакета града биће уручена матичном позоришту или продукцији на посебно уприличеном догађају.

Такође, после сваке представе, глумци и ствараоци ће у холу (Градској галерији) разговарати са гледаоцима и представницима медија. У пратећем делу програма најављујемо посебна изненађења.

Своје улазнице моћи ћете да резервишете или купите већ од среде 12. октобра на нашој билетарници (од 8 до 20 сати). Цена појединачне улазнице је 700 динара, а за куповину у комплету цена  је 600 динара.

Фестивал у организацији Центра за културу, под покровитељством Општине Аранђеловац, трајаће од 2. до 6. октобра 2022., а све представе почињу у 20 часова.
ВРХ