"АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА" У ДВОРАНИ ПАРК
У наставку позоришног програма, најављујемо представу "АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА" (Театар Вук Београд). Дворана Парк, 30. март (уторак) од 19 сати.
Текст: Ерик Емануел Шмит
Режија: Андреа Ада Лазић
Играју:
Небојша Дугалић
Бранислав Зеремски
Јован Јелисавчић
Реч редитеља:
"АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА" Ерика Емануела Шмита је озбиљна комедија о два необична човека који се срећу на обали језера у Њу Џерсију, четрдесетих година 20. века, и покушавају да нађу заједничку тачку опроштаја, себи и свету, који је увек на ивици уништења. Алберт Ајнштајн, хуманиста и пацифиста, геније, страхује да ће нацисти направити прву атомску бомбу. Да ли треба упозорити Рузвелта, дати прилику Америци да победи у трци у наоружању? … А када ФБИ почне да сумња у њега, Немца, наклоњеног левичарима..?
Понирање у духовне и духовите поноре корена веровања, патриотизма и човекољубља са два таква мајстора глуме и позоришта, Небојшом Дугалићем (Ајнштајн) и Браниславом Зеремским (Скитница), уз необично инвентивног младог Јована Јелисавчића (Агент ФБИ) је лавиринт, кроз који се креће са узбуђењем и жељом да путеви буду дуги и тајновити. Филозофски, а крајње разумљиви драмски дискурс Ерика Емануела Шмита, најизвођенијег драматичара нашег доба, са којим се срећем други пут (радила сам 2013.“Тектонику осећања“), води нас ка Истини и Правди, које су последња одбрана генија, у свакој области науке. И живота.
Дворана Парк, 30. март од 19 сати. Цена појединачне улазнице је 400 динара, карте се могу купити или резервисати на нашој благајни сваког радног дана од 8 до 20 сати, или путем телефона на 711-118.
Напомена: У реализацији културних догађаја примењују се прописане мере о обавезном размаку при седењу, ношењу заштитне маске и дезинфекције на улазу.ВРХ