"BACK IN BLACK"


31-05-2024 // //


"BACK IN BLACK" U BIOSKOPU /PETAK 20.00/
Biografska drama o umetnici koja je ostavila neizbrisiv trag u muzičkoj produkciji! Film će biti prikazan u našem bioskopu 31. maja od 20 sati.
Britanska kantautorka Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) je na svetskoj muzičkoj sceni upamćena pre svega zbog specifičnog glasa, emotivnog izraza i autentičnog umetničkog pristupa. Trinaest godina nakon njene smrti, na bioskopskim platnima će se naći filmski portret Back to Black.
Ejmi je u svojim ranim dvadesetim godinama brzo stekla slavu svojim nekonvencionalnim, ali izuzetno emotivnim vokalom, izraženim kroz miks džeza, soula, R&B-a i regea. Njen album ‘Frank’, objavljen 2003. godine, bio je prvi korak ka usponu u muzičkom svetu. Međutim, prava senzacija dogodila se sa njenim drugim albumom ‘Back to Black’ iz 2006. godine. Ovaj album doneo je nezaboravne hitove poput ‘Rehab’, ‘You Know I’m No Good’ i Back to Black, koji su osvojili publiku širom sveta i doneli joj pet Gremi nagrada, uključujući i onu za album godine.
Upravo će album sa kojim film deli naziv biti centralni deo priče o karijeri i životu ove umetnice. Film će predstaviti privatni deo njenog života u tim godinama i na koji način je on uticao na stvaranje čuvenih pesama. Lik Ejmi Vajnhaus tumači Marisa Abela, a u ostalim ulogama našli su se i Edi Marsan, Lesli Menvil, Džulijet Kauan i Džek O’Konel.
Pored muzičkog talenta, život Ejmi Vajnhaus bio je obeležen i problemima sa zavisnošću, kao i turbulentnim odnosima sa partnerima. Njena borba sa alkoholom i drogama, koja je često bila javna tema, ozbljno je narušila njeno zdravstveno stanje. Ejmi Vajnhaus je preminula u svojoj 27. godini. Postala je deo famoznog i tragičnog Kluba 27 ostavljajući svet muzike u tuzi zbog gubitka izuzetnog talenta.
Iako je njen život bio kratkotrajan, muzičko nasleđe koje je ostavila je neprocenjivo. Njena iskrena emotivnost i autentičnost ni danas nisu zaboravljeni i verujemo da će ovo ostvarenje samo dodatno učvrstiti njeno mesto u sećanjima gledalaca.ВРХ