"БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ" У НАШЕМ БИОСКОПУ 6. И 7. АПРИЛА
 
Ово је топла људска прича смештена између два светска рата у Лесковац, у коме се необичним сплетом околности догоди право чудо и изгради историја тог малог места где станују велики људи...
Радња филма смештена је две године након Првог светског рата, кад Дине и Цоне, опијени победом и неповратно инфицирани духом слободе и напретка који су осетили у великом свету, враћају у оронули Лесковац: Дине у свој некадашњи биоскоп, а Цоне на сопствену сахрану. Предодређени за губитнике, израстају у хероје.
Цоне, знањем које је стекао у Манчестеру, покреће успешну текстилну индустрију, заврти точак напретка и поново осваја своју вереницу Зорку. Дине приказује филмове у свом биоскопу и заувек мења укус младих, док Зорка и Ружица лепотом и одлучношћу боје чаршију. Успут ће уснимити историју да будуће генерације знају како је Лесковац постао највећи мали град.
Надахнута стварним догађајима, замишљено је као романтична, духовита и носталгична прича у којој мали људи постају нада и носиоци промене у Лесковцу, посебно Цоне који зна да је неко место велико, онолико колико су велики људи који живе у њему.
Изворни наслов: Било једном у Србији
Жанр: драма
комедија
Творац: Звонимир Шимунец
Режија: Петар Ристовски
Сценарио: Звонимир Шимунец, Петар Ристовски, Марко Бацковић, Maјда Шимунец. Владимир Андрић, Кокан Младеновић, Ђорђе Милосављевић
Главне улоге: Виктор Савић
Немања Оливерић
Теодора Ристовски
Слобода Мићаловић
Радован Вујовић
Зоран Цвијановић
Мики Манојловић
Иван Бекјарев
 
Подели
 
 ВРХ