"ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА" НА СЦЕНИ ДВОРАНЕ ПАРК

Центар за културу у оквиру позоришног програма најављује играње славне драме "Чекајући Годоа" која ће публици бити представљена на потпуно другачији начин. Представа је заказана за 16. мај у 20 сати, а карте се могу резервисати сваког радног дана од 8 до 20 сати. Овом представом завршићемо позоришну сезону, након чега следи летња пауза током које ће се радити на реконкструкцији Дворане "Парк". 
“Чекајући Годоа” Семјуела Бекета у режији Владимира Попадића, познато књижевно дело, актери ће представити публици на потпуно другачији начин подвлачећи да ће причу о двојици пријатеља Владимиру и Естрагону, који узалудно чекају појављивање тајновитог Годоа приницљиво и духовито приказати. Представу су радили, безмало “бежећи” од упустава, које је Бекет наводио у дидаскалијама. 
"То јесте једна од специфичности нашег “Годоа”, а један је од пројеката који је договаран годинама, чекао је прави тренутак" - каже режисер Владимир Попадић. "Бекет пружа материјал да промислиш себе, ко си, где си, шта хоћеш, где хоћеш...Велики текстови су такви управо зато што нуде обиље могућности за различитост у интерпретацији." 
У представи играју:Марко Живић (Владимир), Драган Маринковић (Естрагон), Дејан Тончић (Поцо) и Никола Ракић (Срећко), док је улога дечака поверена Теофилу Стојковићу-Бегушу. За сценографију је задужена Марија Калабић, костимограф Јелена Николић, маске је израдио Драган Велимировић.У представи ће се појавити и музичар Никола Тришић,
Дворана Парк, 16. мај од 20 сати. Цена појединачне улазнице је 500 динара. 
ВРХ