ЦРТЕЖОМ КРОЗ ШУМУ
У Савременој градској галерији Центра за културу 24јануара у 18 часова биће отворена изложба Жељка Радовића „Цртежом кроз шуму“.

Реалистичко представљање природе, код Радовића, није пуко копирање, већ лични став према њој. Свом експресивном пејзажу, он прилази са озбиљношћу научника и поетском слободом уметника. Његова платна успевају да матерализују време и поетизују простор, својеврсном употребом светлости.

Садржај његових слика може се окарактерисати као „гестуални садржај“, настао као резултат његове урођене способности опажања и рефлексног представљања сензација, насталих вештим коришћењем цртежа и боја.

Жељко Радовић рођен је 1996. године у Краљеву. Дипломирао је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у класи професора Жељка Ђуровића 2018.године. Мастер студије завршио је 2020.године у у класи професора Јелене Шалинић Терзић са радом/тезом „Цртеж као изазов у сусрету са простором шуме“. Члан је УЛУС-а од 2020.године.

Реализовао је 5 самоталних изложби и учествовао на 20 групних изложби. Добитник је награда: Похвала фондације Владимир Величковић за цртеж 2017.године, прва награда за акварел на „Street art“ фестивалу у Краљеву 2017.године, и треће награде на пролећној изложби КЛИС-а у Ликовном салону „Дом културе Трстеник“ 2022.године.

Изложба Жељка Радовића биће отворена за посетиоце до 27. фебруара. 
ВРХ