"ДЕЧИЈЕ ПОВРЕДЕ" У ДВОРАНИ ПАРК 28. МАЈА
 
Представа „Дечије повреде“, по тексту Џозефа Раџива, у режији Ивана Вуковића, која је премијерно изведена у Народном позоришту у Београду 1. новембра на Сцени „Раша Плаовић“, биће одиграна у оквиру позоришног програма Центра за културу Аранђеловац 28. маја од 20 сати.
У тој дуодрами која приказује топлу, људску причу између двоје наизглед сличних индивидуа, подједнако несрећних и усамљених, који се срећу током раздобља од три деценије, улоге тумаче Вук Костић и Слобода Мићаловић.
Прво представљање представе одржано је прошлог лета у оквиру Летњег фестивала Белеф, као отворена проба.
„Дечије повреде нису класична љубавна прича. Већ од прве сцене, у школској амбуланти, пратимо девојчицу Кајлин, са тешким болом у стомаку и мрачним облаком изнад њене главе, и Дага, дечкића који се управо сјурио са крова школе бициклом - јасно нам је да наши јунаци нису типична деца. Од њихове осме, до тридесет осме године, гледамо њихове сусрете по разним местима за лечење, увек са новим ожиљцима, и на телу и на души. Како да волиш некога, ако не умеш да волиш себе... Уз пуно хумора и туге, јер маске увек иду заједно, пред нама се одвија прича о двоје људи који не умеју овај свет. Али, ко па диван, уме“, каже редитељ Вуковић.
Костиме је креирала Драгица Лаушевић, сценографију је осмислила Ема Стојковић Јеринић, док музику заједнички потписују MuNic и Стеван Радуловић.
Џозеф Раџив је „Дечије повреде“, које по жанру представљају комбинацију црне комедије и мелодраме, написао 2011. године. Реч је о једном од најоригиналнијих младих америчких писаца, финалистом Пулицерове награде 2010. године са комадом „Бенгалски тигар у багдадском зоолошком врту", као и добитником Награде „Оби“ (2018) за драму „Опиши ноћ".ВРХ