ÐUROLOGIJA U DVORANI PARK 17. MAJA
 
U nastavku pozorišnog programa najavljujemo Ðurologiju Branka Ðurića Ðure. Đurologija je posebna nauka o životu, koja je u stanju ozibljno da vas nasmeje.
Branko Đurić Đuro se već decenijama ubraja među najduhovitije ličnosti ovih prostora. Zahvaljujući prepoznatljivom humoru i sarajevskom šarmu sva njegova dela imaju veliki uspeh. Njegovi (anti) stendap nastupi su još jedan dokaz toj činjenici. Već godinama unazad, Đuro puni dvorane u regionu, ali i širom sveta, u kojima beskrajno zasmejava gledaoce. Kombank dvorana će u oktobru biti mesto održavanja jednog od takvih događaja.
‘Đurologija’ je autorska predstava ili kako Đuro voli da kaže „zbirka njegovih razmišljanja“. Kroz nestandaran nastup, animirajući publiku opisuje svakodnevne životne situacije. Tokom predstave gleadoci mogu da se upoznaju sa situacijama koje njega, kao i svakog drugog čoveka, posebno iznerviraju ili zasmeju. Naravno, kada sve to predstavi na njemu svojstven način, komične scene su neminovnost.
Branko Đurić Đuro je višestrani umetnik. Popularnost u bivšoj Jugoslaviji stekao je kao član kultne televizijske emisije Top lista nadrealista. Paralelno je pevao i svirao u sarajevskoj rok grupi Bombaj Štampa. Sjajne komičarske sposobnosti potvrdio je u popularnij predstavi Audicija, a potom je nastavio ozbiljnu glumačku karijeru.
Pre raspada zemlje imao je značajne uloge u filmovima ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Dom za vešanje’. Tokom rata seli se u Sloveniju, ali nastavlja sa filmski radom u ostvarenjima na našem govornom području. Među filmovima u kojima je učestvovao, kao što su ‘Kajmak i marmelada’ i ‘Mali svet’, izdvaja se ‘Ničija zemlja’ (2001), dobitnik Oskara za najbolji strani film te godine. Imao je zapaženu ulogu i u filmu ‘Montevideo, vidimo se’.
‘Đurologija’ je poslednji u nizu njegovih uspešnih projekata. Najavljuje se kao trenutno najgledanija predstava na ovim prostorima.
Dvorana Park, 17. maj od 20 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 1.000 dinara. Karte možete kupiti na našoj biletarnici svakog radnog dana od 8 do 20 sati. Dobro došli!ВРХ