ИЗЛОЖБА ДУШАНА Б. МАРКОВИЋА
Настављајућу своју излагачку сезону 2023. године Центар за културу Аранђеловац  25. априла у 18.00 часова у Савременој градској галерији, љубитељима ликовне уметности представиће изложбу “Алгоритам матричног понављања” Душана Б. Марковића.

У матрици низа постоји ситуација у којој је посматрање доведено у питање. Појава понављања је неминовна са парадоксом малих промена кроз ток времена које бележи историја. Стратези, ма колико се трудили, понављају идентичне одлуке у овладавању задатког простора. Мењају правце дејства по истим матрицама претходника, (из текста каталога).

Рођен 1948. Душан Б. Марковић је завршио смер вајарства на Факултету ликовних уметности у Београду 1974. године. На истом факултету је три године потом завршио и магистарске студије, а као стипендиста белгијске владе 1980. боравио је на специјализацији на Националном Хогер институту у Антверпену. Добитник је бројних награда из области вајарства и сликарства. Самостално је излагао 40 пута у земљи и иностранству (Белгија, Норвешка, УАЕ).

 
ВРХ