"ЕЛИНГ" У НАСТАВКУ ПОЗОРИШНОГ ПРОГРАМА
 
 
Култна представа "Елинг" одиграна је преко 200 пута, они који су је гледали једном, готово по правилу су пожелели да је одгледају бар још једном. Управо на захтев наше публике, "Елинг" после скоро 12 година у аранђеловачком Центру за културу.
Драма са елементима хумора, обична колико и необична, прати два одрасла мушкарца који су се спријатељили у психијатријској установи у Ослу, од државе добијају могућност за ресоцијализацију и заједно крећу у самосталан живот, суочавајући се са свим страшним и лепим моментима које он са собом носи. Њихова прича чини да из позоришта изађемо осећајући се боље јер смо упознали Елинга и Кјела Барнеа.
“Мислим да је оно што чини ову представу тако значајном, великом и племенитом јесте што је то прича о два мала човјека, о два, условно речено, лузера, са којима свако од нас може да се идентификује. Не мислим да смо сви ментално болесни, али смо некад несигурни, уплашени, неуротични, анксиозни. Та њихова борба са стварним животом је нешто што плени публику, али и нас који играмо”, наводи Павле Пекић.
Уз Пекића, улоге играју Љубомир Бандовић, Наташа Марковић, Ненад Гвозденовић и Раде Марковић.
“Ово је прича и о томе како смо заборавили да будемо деца, како смо се испрљали током времена учења шта је правилно, шта морамо да прећутимо, шта смемо да кажемо, како морамо да се понашамо. У суштини, ово је једна од ретких представа о пријатељској љубави која пружа катарзу”, истĉе Наташа Марковић која у представи игра Реидун.
Разлог за то што “Елинг” живи већ пуних 15 година, она види у љубави према ономе што раде, као и томе што се међусобно воле и поштују.
“Кад играм ову представу стално стојим са стране и гледам их, они су апсолутно маестрални у овоме. Занимљиво ми је то што су они уз представу сазревали као људи и као глумци. Увек су је фантастично играли, а она добија неке нивое зрелости кроз године колико је дуго играју.'
Дворана Парк, 19. април од 20 часова. Цена улазнице је 1000 динара.ВРХ