ФЕСТИВАЛ СТРИПА
Народна библиотека „Свети Сава“, Центар за културу Аранђеловац, Канцеларија за младе Општине Аранђеловаци и Туристичка организација Аранђеловца, а под покровитељством Општине Аранђеловац организују Други „АР СТРИП ФЕСТ“ 23. и 24. маја 2024. године на градском тргу у Аранђеловцу. Дводневна манифестација „АР СТРИП ФЕСТ“ окупиће љубитеље девете уметности кроз школу стрипа, радионице, издавачке излоге, стрип-трибине и предавања. Отварање фестивала је у четвртак, 23. маја 2024. године у 11 часова.
Четвртак, 23. мај 2024.
11:00 – Отварање „АР СТРИП ФЕСТ-а“ и дефиле стрип јунака
11:15 - Школа стрипа – Класични стрип (Сибин Славковић, Ивица Сретеновић, Леонид Пилиповић Лео)
13:00 - Школа стрипа – Манга
(Сара и Ана Живковић и Нађа Тиодоровић)
15:00 – „Нацртај свог стрип јунака и освој награду“
 
Петак, 24. мај 2024.
10:00 – Школа стрипа – Манга
(Сара и Ана Живковић и Нађа Тиодоровић) - у наставку Трибина „Даме и стрип“ и промоција стрипа „Му“ гост Игор Марковић
12:00 - Школа стрипа – Класични стрип (Сибин Славковић, Ивица Сретеновић, Леонид Пилиповић Лео)
13:00 – Проглашење победника„Нацртај свог стрип јунака и освој награду“
19:00 – Трибина „Сртип кроз генерације“
Учествују: Сибин Славковић, Ивица Сретеновић, Леонид Пилиповић Лео
Tоком ова два дана, Основна школа "Свети Сава" организује традиционалну хуманитарну акцију "Наши дарови", тако да ћемо пружати подршку једним другима.
„АР СТРИП ФЕСТ“ организује се у циљу да се ова уметност приближи млађим генерацијама. Идеја је да им се пружи прилика да упознају актуелна достигнућа и могућности стипа као стваралачке форме. Фестивал је и едукативног карактера јер се кроз школе стрипа, радионице, издавачке излоге и трибине, омогућава увид у основе овог жанра као једног од уметничких облика изражавања и проширивање знања из ове сфере уметничког стваралаштва. Школа стрипа намењена је свим љубитељима ове врсте уметности, а посебно ђацима који треба да развију ликовну и литерарну писменост.
Љубазношћу Банета Керца, његов познати јунак «Били Д Пљуц» краси плакат за најаву и заштитни је лик АР Стрип фестивала.
Велику помоћ у организацији пружио је и Аранђеловчанин Момо Благовчанин, пасионирани љубитељ, познавалац и преводилац стрипа. Овим догађајем, Аранђеловац је уцртан на мапу стрип-манифстација у земљи, али и региону и придружује се породици градова организатора стрип-дешавања.ВРХ