ИЗЛОЖБА КАТАРИНЕ НЕДЕЉКОВИЋ
У Савременој градској галерији Центра за културу 29. августа у 18 часова биће отворена изложба „Односи“ Катарине Недељковић.

У изложеним делима, тежим да продрем у дубље слојеве људске интеракције, коегзистенције и егзестенцијалне суштине. Техника уља на платну ми пружа могућност да постигнем богатство визуелних ефеката, користећи слободне и експересионалистичке потезе четкице како бих створила сложене композиције, каже уметница.

Слободни потези четкице који доминирају мојим сликама омогућавају ми да створим динамику и енергију која вибрира из сваког платна. Ови потези не само да одржавају емоције, већ истовремено допуштају прецизно преношење детаља, наглашавајући анатомске карактеристике и изразе лица, рекла је о својој уметности Катарина Недељковић.

Рођена 1989. године у Крагујевцу. Основне и мастер студије завршила на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, одсек за Примењену уметност, смер зидно сликарство. Докторанд на Универзитету уметности у Београду, на одсеку за Интердисциплинарне уметности, студијски програм Дигитална уметност. Запослена на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.

До сада реализовала 19 самосталних изложби у земљи и иностранству, и преко 90 колективних излагања, националног и међународног карактера. Добитница је прве награде „Љубица Филиповић“ за цртеж ЛУК, 2020. године.

Посетиоци ће моћи да погледају изложбу до 29. септембра 2023.

 
ВРХ