Изложба Живомира Поповића
Изложба Живомира Поповића „Слике и НФТ колекције” 20. септембра u 18 часова отвара другу излагачку сезону у Савременој градској галерији Центра за културу.
Живомир Поповић, ликовни уметник, рођен је 1962. године у Београду. Дипломирао је на ФЛУ 1991. године. Током студија усавршавао се у Паризу где је касније и живео неко време. Излагао је на десетинама самосталних и групних изложби у Србији и Француској.
На изложби у Савременој градској галерији, Живомир Поповић ће осим слика, приказати и своју НФТ колекцију. НФТ (нон-фунгибле токен) представља уникатан кодни запис, заснован на block-chain технологији, који не може да се копира и дели. Та крипто уникатност омогућила је да се уметничка дела и уметничко тржиште населе у метаверзуму. НФТ из колекције Harle Q су “utility” токени који се додељују као “Ape School Masterclass Certificate of Attendance, у виду својеврсне дипломе те реномиране школе block-chain технологије, омогућујући приступ разним форумима, дата базама и другим погодностима које ученици добијају.
Живомир Поповић ака Жива Сулфид, ликовни уметник, рођен 1962.године у Београду, дипломирао је на ФЛУ 1991. Године. Током студија усавршавао се и на Ecole des Beaux-Arts у Паризу где је касније и живео неко време. Излагао је на десетинама самосталних и групних изложби у Србији и Француској. Припада генерацији која се на уметничкој сцени појавила крајем прошлог века и током своје тридесетогодишње уметничке делатности остао је бескомоприсан у ставу да уметник мора бити слбодан од друштвених система и идеолошких диктата, истрајавајући у својој уметничкој истини.
Савремена градска галерија, Дворана Парк, уторак од 18 сати. Улаз је слободан! Добро дошли!ВРХ