ДОМАЋИ ПОРОДИЧНИ ФИЛМ "ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ" У НАШЕМ БИОСКОПУ 18. И 19. ФЕБРУАРА
 
Свечана премијера дугоочекиваног филма Радивоја Раше Андрића “Лето када сам научила да летим” одржаће се у Комбак дворани, у среду 16. фебруара, а само два дана након тога биће приказан и у Дворани Парк!
Породични фим ‘’Лето када сам научила да летим’’, доноси топлу, ведру и духовиту причу пуну емоција са најсунчанијег места на Јадрану. Радња филма прати тинејџерку Софију током наизглед досадног летовања са две баке на Хвару. Међутим, нова пријатељства, заљубљивање, морске авантуре, претвориће ово лето на идиличном острву у распуст који се памти. Ова нежна летња прича измамиће неочекиване емоције међу гледаоцима свих генерација.
“Лето када сам научила да летим” није само први филм Раше Андрића након хитова ‘’Кад порастем бићу кенгур’’, ‘’Муње!’’ и ‘’Три палме за две битанге и рибицу’’, са којима је стекао статус култног редитеља, већ је и право освежење за публку јер на велико платно доноси динамичну и духовиту причу која је пре свега намењена млађим генерацијама.
Филм “Лето када сам научила да летим“ адаптација је истоимене награђиване књиге Јасминке Петровић која је уврштена у школску лектиру.
Клара Хрвановић, освојиће публику у улози девојчице Софије, док ће Олга Одановић и Сњежана Синовчић измамити мноштво осмеха и суза међу гледаоцима. Запежене улоге остварили су и Жарко Лаушевић, као и група талентованих тинејџера из Сплита и Београда.
Филм ‘’Лето када сам научила да летим’’ реализован је у ко-продукцији Сенсе Продуцтион (Србија), Кинорама (Хрватска), Арт Фест (Бугарска) и Силверарт (Словачка), уз подршку националних фондова и пан-европских фондова Креативна Европа и Еуримаж.
Сценарио је написала Љубица Луковић, продуценти су Маја Поповић Милојевић и Милан Стојановић, директор фотографије је Душан Јоксимовић, монтажер филма Дејан Урошевић, композитор Васил Хаџиманов, дизајнер звука Владан Кораћ, костимографкиња Момирка Баиловић, а сценографкиња Тајана Чанић Станковић.
Дворана Парк, 18. фебруар (петак) од 16, 18 и 20 сати, 19. фебруар (субота) од 16 и 18 сати. Цена појединачне улазнице је 350 динара. Добро дошли!ВРХ