ДРУГИ ЛУТКАРСКИ ОНЛАЈН ФЕСТИВАЛ
ДРУГИ ЛУТКАРСКИ ОНЛАЈН ФЕСТИВАЛ
После успешно реализованог Првог луткарског онлајн дружења 2020. године - ево нас на почетку новог. Такозвана "нова нормалност" усмерава нас на чешће коришћење дигиталних уређаја и проналажење занимљивих активности на даљину којима можемо корисно обогатити слободно време. Показало се да је наше онлајн луткарско дружење прошле године било управо то - активност која је квалитетно испунила слободно време великих и малих креативаца из свих делова Србије који су на такмичење послали преко 40 радова
Са великим узбуђењем позивамо вас да будете део овог новог дружења које ће трајати током другог полугодишта. Наиме, март и април су месеци за осмишљавање и креирање ликова и писање текстова, уколико желите да се опробате као самостални уметници са својим ауторским делима, или да оживите већ написане текстове из лектира или читанки. Луткице су део креативних чланова породице или одељења, забављајте се и правите луткице, дајте им душу и позајмите гласове,оживите их - и кад будете спремни све то лепо снимите и пошаљите нам снимак који не треба да буде дужи од 3 минута. Тема је слободна, ви бирате!
У мају ћемо прогласити победнике, а Центар за културу спрема вредне награде!
Снимци ће бити доступни свима у ФБ групи "Сви за једног, школа за све". Заједно ћемо уживати у вашим креативним делима, а стручни жири ће одабрати најбоље по категоријама:
1. Најбоља луткарска онлајн представа 1, 2 и 3. место
2. Најкреативнија лутка
3. Најлепша сценографија
4. Најбоља улога, оживљена лутка
5. Најбоља породична представа и
6. Најкреативније одељење/група (школа или вртић)
За сва додатна објашњења слободно пишите Милијани Петровић у ФБ групи "СВИ ЗА ЈЕДНОГ, ШКОЛА ЗА СВЕ" где ће се размењивати искуства кроз која будемо пролазили приликом стварања наших луткарски представица.
Мали и велики креативци, такмичење је - ОТВОРЕНО!
 
/Фотографија: Позориште лутака "Пинокио"/ВРХ