ИЗЛОЖБА МАГДАЛЕНЕ ЧУКЉЕВИЋ У САВРЕМЕНОЈ ГРАДСКОЈ ГАЛЕРИЈИ


Нова излагачка сезона у Савременој градској галерији Центра за културу започиње изложбом слика наше суграђанке Магдалене Чукљевић. Изложба која носи назив „Персоне“ биће отворена у уторак, 14. новембра.

„Персона“ је појам који је дефинисаво Јунг и под тим појмом је сматрао „маску“ која и покрива и штити наше „ја“. Персона се односи на површински слој личности, окренуту спољашњем свету. То је сложени систем односа индивидуалне Свести и друштва. Тешко криво које нас крије од стварности, наводи се у каталогу који прати изложбу.

Магдалена Чукљевић рођена је 1996. године у Призрену. Дипломирала је на Академији струковних струдија Шумадија у Аранђеловцу на смеру „Дизајн индустријске и уникатне керамике“. Још као студент имала је прву самосталну изложбу графичких цртежа под називом „Простор између нас“ у градској библиотеци „Свети Сава“ у Аранђеловцу 2017. године, док је другом самосталном изложбом „Мисли се виде“представила уникатну и употребну керамику у Павиљону Књаза Милоша 2021. године. Својом трећом самосталном изложбом „Из дубина“ представила је скулптуралну керамику и још једно представљање скулптуралне керамике 2023. године под називом „Персоне“ у Малој галерији УЛУА.

Члан је удружења ликовних уметника Аранђеловца од 2021. године. Ангажована је као асистент уметницима и вајарима на различитим пројектима у оквиру фестивала Мермер и звуци, Симпозијума Свет Керамике 2018-2022. у Аранђеловцу.

Отварање изложбе је у 18 часова, а сви заинтересовани ће поставку моћи да погледају до 22. децембра
ВРХ