"МОЈ ДЕДА ЈЕ АУТ" Београдског драмског 21.марта у Дворани Парк
МОЈ ДЕДА ЈЕ АУТ У ДВОРАНИ ПАРК - 21. МАРТА
Центар за културу позоришни програм наставља сјајном комедијом "Мој деда је аут" Београдског драмског позоришта према тексту Душана Јанковића, у режији Ђурђа Тешић. Играју:Борис Комненић, Слободан Бода Нинковић / Милан Чучиловић, Љубинка Кларић, Милорад Дамјановић, Сузана Лукић, Срђан Дедић.

О ДЕЛУ
Аутор млађе генерације, Душан Јанковић кроз на први поглед једноставну и типичну савремену, породичну причу дотиче табу тему: отворено признавање хомосексуалног опредељења, заправо прихватање сопствене сексуалности. Данашња српска породица (и не само српска) тешко прихвата и разуме склоност ка истом полу, поготову кад такво признање стигне од најстаријег члана. После смрти жене са којом је у браку провео готово читав живот, деда Марко жели да последње дане посвети годинама скривеној, али јединој искреној љубави - Данилу.

РЕЧ ПИСЦА
Комад "Мој деда је аут" деконструише породичне односе и испитује границе искључивости и разумевања. Јунаци ове ове драме откривају колико су заправо спремни да се мењају, упознају и прихвате различитост када је она део њихове породице. Ова, на први поглед једноставна и типична прича, отвара тему признавања, годинама скриване, сексуалне оријентације код припадника треће генерације. Разматра способност односно неспособност чланова породице да се на прихватљив начин суоче са тим, излазећи притом, из сопствене зоне комфора и малограђанских узуса којима су ограничени.
Душан Јанковић

РЕЧ РЕДИТЕЉА
Свако у себи има даимона, онај део бића који га подсећа и нагони да буде свој, да се одазове позиву душе и одупре стегама наслеђа, друштва и околине. Тај процес никада није лаган а некада и дуго траје. Ипак, када тренутак одазивања позиву дође, коме треба да захвалимо? Вероватно ономе који је створио време да нам се све не би догађало одједном.
Ђурђа Тешић
Дворана Парк, 21. март од 20 сати.
ВРХ