НАЈАВА ИЗЛОЖБЕ НЕРЕ ПЛЕТИКОСИЋ У САВРЕМЕНОЈ ГРАДСКОЈ ГАЛЕРИЈИ
 
Изложба цртежа “Портрети” Нере Плетикосић, академске уметнице из Суботице, биће отворена у уторак, 27. јуна од 18 часова у Савременој градској галерији Центра за културу Аранђеловац.
„Људи са Нериних цртежа поседују једно искуство цртежа. Цртачка материја је њихово истинско егзистенцијално обележје. Њом протиче и остварује се животност што нас приближава овој уметности, што нас приближава овој уметници која је имала снаге да кроз себе пропусти све те представе света и времена у коме живимо те да нам их предочи као цртачку и духовну сублимацију, као креацију, као својеврсни знак људскости која нам је итекако потребна“, написао је у уводном тексту каталога професор мр Драган Хајровић, редовни професор Академије уметности Нови Сад.
Нера Матијевић је рођена 1990. године у Суботици. Основне академске студије је завршила на Академији уметности у Новом Саду - студијска група сликарство 2014. године. На истој Академији завршава мастер академске студије - студијска група цртање 2016. године. Добитник је Награде “Отисак длана” за резултате постигнуте у области уметности у 2015. години (Завичајно одељење Градске библиотеке, Суботица), Годишње награде Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине Цртање у школској 2013/2014. години. Добитник је многобројних стипендија. До сада је реализовала десет самосталних изложби и учествовала на више од 70 колективних изложби у земљи и иностранству. Члан је ХЛУ Цро Арт од 2015. године и УЛУС-а од 2016. године. Њена дела се налазе у музејским и приватним колекцијама.
Изложба ће бити постављена до 28. августа 2023.године.
 
 
0
Људи до којих сте допрли
0
Интеракције
Резултат дистрибуције
Повећај видљивост објаве
 
 
Свиђа ми се
 
 
 
Коментар
 
 
Подели
 
 ВРХ