Немањићи - подела царства
Поводом обележавања Светог Саве, Центар за културу у сарадњи са Основном школом "Свети Сава" 27. јануара од 19 часова у Дворани Парк организоваће извођење позоришне представе "Немањићи - подела царства". У представи играју: Лазар Дубовац, Јанко Цекић, Никола Ивачков, Злата Нуманагић, Ташана Ђорђевић.
О ПРЕДСТАВИ: Велики жупан Стефан Немања у манастиру Студеница прати завршне радове. Вукан и његова жена, дукљанска краљица, у посети су мајци Ани. Стефан се припрема за просидбу лепе Јевдокије, а млади Растко покушава да открије шта је важније – сакупљање унутарњег блага или власт и материјално богатсво. Прича је смештена у последњу деценију дванаестог века. Питање поделе царства и слоге међу тројицом браће Немањића, одрастање, сазревање и страхови, у пуном су јеку.
Прича о власти, подели земље, сукобима међу најближима, али и прича о љубави према родитељима и љубави према Богу. Представа је проткана етно и духовном музиком, употпуњена је аутентичним костимима па стога приближава српску историју на прави начин.
Бесплатне улазнице могу се преузети на благајни Дворане Парк, уз напомену да је број седећих места ограничен, у складу са мерама у превенцији Ковид-а 19, као и обавеза ношења заштитне маске.ВРХ