УХВАЋЕНА ПРОЛАЗНОСТ ЖИВОТА НА ЦРТЕЖИМА НЕРЕ ПЛЕТИКОСИЋ


 
У Савременој градској галерији Центра за културу отворена је изложба радова Нере Плетикосић “Портрети”.
“На највећем броју радова доминирају портрети старијих особа а оно што је мени посебно интересантно је та атмосфера која одише са радова. На њима се осећа тежина њиховог дугог
живота и заслужени одмор који су чекали, а на њиховим лицима се види шта су све прошли”, рекла је отварајући изложбу Данијела Младеновић, председница Уметничког савета галерије.
Изложба “Портрети” је резултат десетогодишњег истраживања на пољу цртежа, односно портрета и фигуре младе уметнице из Суботице.
“Ова изложба се састоји из више серија радова. То су радови из серије Портрет, фигура простор, затим моја мастер изложба Простор прошлости и и детињство и ту су нови радови на којима можете видети млађе особе. Али ту се појављују и баке и деке као интеракција између старих и младих што је мени било битно да прикажем. Ту су и портрети старијих особа на којима су приказане неке свакодневне активности као што је картање, играње шаха, плетење, читање књиге и мени је било занимљиво да прикажем ту неку пролазност живота”, објаснила је уметница Нера Плетикосић.
Изложба ће бити постављена до 28. августа 2023. године.ВРХ