ИЗЛОЖБА ПЕТРА ЂОРЂЕВИЋА
У Савременој градској галерији Центра за културу28. фебруара у 18 часова биће отворена изложба слика Петра Ђорђевића – Мртва природа. Слика једног угла.

Не дозвољавајући опуштање, светле и живе теме мртве природе уметника Петра Ђорђевића на први поглед одишу тихом атмосфером и необичним миром. Иако тематски сврстане у мртве природе, дела Петра Ђорђевића су необично животна и ту животност посматрач на прво гледање упија.

Тематски се окренувши једној од најстаријих сликарских тема, уметник Петар Ђорђевић је испред себе поставио озбиљан задатак. Ван свих комбинација са модерним материјалима, дигиталном технологијом, окренут сасвим класичном приступу слици уља на платну уметник доноси озбиљну анализу пристуне садашњости. Настављајући традицију бројних великих уметника, свој сликарски пут проналази на трагу импресиониста, постимпресиониста, али и неких домаћих великих аутора чије дело зрачи великом светлошћу.

Петар Ђорђевић дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду 2012.године на одсеку за сликарство у класи професора Слободана Роксандића. Члан је УЛУС-а и Клуба анатомских цртача Балкана. Добитник је награде за цртеж на ФЛУ 2008.године. До сада је одржао седам самосталних и учествовао на преко двадесет групних изложби.

Посетиоци изложбу могу да погледају до 27. марта.
ВРХ