"ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА" ПОБЕДНИК ФЕСТИВАЛА МАЛИХ ПОЗОРИШНИХ ФОРМИ У АРАНЂЕЛОВЦУ


 

Извођењем монодраме „Надежда Петровић“, у извођењу и адаптацији Биљане Ђуровић, и проглашењем победника, спуштена је завеса 1. Фестивала малих позоришних форми у Центру за културу Аранђеловац.

Након одгледаних пет драмских жанровски и композиционо различитих дела, наших познатих позоришних уметника и стваралаца из целе Србије, на основу најзначајнијег критичког суда, а то је глас публике, за најбољу представу фестивала изабрана је представа “Чорба од канаринца”.

У маестралном извођењу Мине Лазаревић и Љубомира Бандовића, публика је на ногама, уз дуготрајан аплауз и овације наградила уметнике који су истакли да им је изузетна част што је управо ова представа отворила Први позоришни фестивал у Аранђеловцу.

Директор Центра за културу, Саша Симоновић, представницима продуцентских агенција „Цолонна“ и „Импрессарио“ које су творци ове представе уручио је посебне фестивалске плакете. 

Плакета за посебан допринос драмском изражају уручена је и драмској уметници Биљани Ђуровић, која је у част победника одиграла монодраму Надежда Петровић.

Представа Плућа која је била најављена за четврти дан Фестивала, биће одиграна у петак 9. фебруара, јер је одложена због болести глумца

Организатор фестивала био је Центар за културу, а покровитељ Општина Аранђеловац. Намера организатора је била да аранђеловачкој публици приближи онај део позоришног стваралаштва који је јединствен по својој уметничкој поетици. Монодраме и дуодраме указују на почетке драмског стваралаштва, на његове исконе, а то је пут вечног преиспитивања и критичког вредновања уметности.
ВРХ