"ДУХ КОЈИ ХОДА" ПОБЕДНИК 16. ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ МИРЈАНИ КАРАНОВИЋ НАГРАДА ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС УМЕТНОСТИ ГЛУМЕ У ПРЕДСТАВИ "ЧИТАЧ"
 

  

Завесе су спуштене, позоришна магија је завршена! У Аранђеловцу је представом Српског народног позоришта „Дух који хода“ завршен 16. Позоришни фестивал „ТеатАр у нама“. Након пет вечери театарског уживања, на основу гласова публике највећи проценат добила је представа "Дух који хода" Српског народног позоришта коју су гледаоци наградили вишеминутним аплаузом и овацијама. Специјална плакета Фестивала за изузетан допринос уметности глуме додељена је Мирјани Карановић за маестрално играње улоге Хане Шмиц у "Читачу" Београдског драмског позоришта.

 

Пет фестивалских дана обележио је богат позоришни репертоар у којем су учествовале представе " Радован Трећи" Сомборског позоришта и Будва Град Театра, "Госпођа министарка" Шабачког позоришта, "Читач" Београдског драмског позоришта и " Чиста кућа" АТЕЉЕА 212. Све представе су добиле висок проценат гласова публике, али је малу предност добио комад "Дух који хода".

 

16. Позоришни фестивал био је изузетно посећен и све представе су одигране у препуној Дворани „Парк“ тако да је у потпуности испунио очекивања публике.

 ВРХ