"Примадоне" у Дворани Парк
Центар за културу позоришни програм наставља 8. марта представом "Примадоне". Ова представа Ирфана Менсура инспирисана је драмским делом “Опсада Лењинграда” савременог шпанског писца Х. С. Синестера.
Играју: Рада Ђуричин и Тања Бошковић
О представи:
Понекад су фиктивни живот позоришта и онај стварни који живимо необично испреплетани. Милена и Дара су жене у “најбољим” годинама, глумице и примадоне, које живе у напуштеном позоришту, којем прете да ће бити срушено. Удовица и љубавница директора, главног глумца и режисера тог истог позоришта, уједињене су у љубави и сећању на једног човека, али и идеала о бољем свету. У дијалозима с хумором васкрсава ера пуна снова и утопија, у којима обе примадоне мешају своје нездраве наде и сентиментално старо ривалство.
Трагикомична прича о моралним и друштвеним вредностима, о моћи позоришта да разбуди мисли и промени савест код публике, о примитивизму, о два различита карактера… Оригинална музика Сање Илића и сонгови које наше примадоне са великим уживањем певају наглашавају ове драматуршке вредности.
Дворана Парк, 8. март (понедељак) од 19 сати. Цена појединачне улазнице је 300 динара. Карте можете купити или резервисати на нашој билетарници сваког радног дана од 8 до 20 часова, или путем телефона на 711 118. Добро дошли!
Напомена: У реализацији културних догађаја примењују се мере превенције: дезинфекција на улазу, прописан размак и обавезно ношење заштитне маске.ВРХ