У СУСРЕТ СРЕТЕЊУ - ПРЕДСТАВА „ПУТ ВЕЛИКАНА“ ПОКЛОН НАШОЈ ПОЗОРИШНОЈ ПУБЛИЦИ
 
Након Народног позоришта у Београду и Центра за културу у Пожаревцу, позоришна публика у Аранђеловцу ће 10. фебруара од 20 сати у Дворани Парк имати прилику да погледа прозоришну представу "Пут великана", према тексту Бошка Пулетића, у драматизацији и режији Весне Станковић.
Улоге:
Миливоје Живановић – Лепомир Ивковић
Бранислав Нушић – Бошко Пулетић
Жанка Стокић – Весна Станковић
Лјубинка Бобић – Соња Кнежевић
Јаворка Димитријевић– Тијана Вишковић
Костимограф – Ивана Ристић
Сценограф – Драган Совиљ
Музика - Властимир Павловић Царевац
Представа нас враћа у 1938. годину, на дан уочи смрти највећег
позоришног ствараоца Србије – Бранислава Нушића. Иначе су га до последњег дана обилазили пријатељи и сарадници. Овом приликом му у госте долазе најближи – Миливоје Живановић, Жанка Стокић, али и млада, не баш даровита глумица, која упорно тражи улогу. Касније се појављује и велика Лјубинка Бобић.
А тамо где су глумци, ту је песма, вино,препирка, евоцирање успомена, оговарање колега и наравно –глума.
Позоришни глумци брзо падају у заборав. Кад престану да играју, њихова имена бледе и њихова уметност као да више није постојала.
Постоје читаве генерације глумаца, којих се више нико не сећа. Ова представа је нека врста одуживања дуга тим великанима, који су музика је оригинална Властимира Павловића Царевца.
„Пут великана“ је прича о великанима позоришне уметности с почетка двадесетог века.
Да би разонодили и орасположили вољеног пуни досетки, песме и анегдота приказујући о једно прошло време, кад је позориште у Србији значило више од живота.
Духовита, забавна, али и сетна прича о једном времену, пуном носталгије, зачињено урнебесним причама о ондашњем начину живота, али такодје и драматичним судбинама ових великана српске уметности.
Дворана Парк, 10. фебруар (четвртак) од 20 сати. Своје бесплатне пропуснице можете преузети на билетарници у холу Дворане Парк.ВРХ