ПРЕДСТАВА "РУЧНИ РАД" У ДВОРАНИ ПАРК У ПЕТАК 25. ФЕБРУАРА
 
Позоришна представа "Ручни рад" која је пре месец дана отказана због болести глумице, биће одиграна 25. фебруара на сцени Дворане Парк са почетком од 20 сати.
Не пропустите ову сјајну представу Установe културе Вук Стефановић-Караџић, по тексту Жан Клод-Даноa,
pедитељa Милан Нешковић.
Играју: Дара Џокић, Исидора Минић, Бранка Шелић.
Црно-хуморна представа „Ручни рад“ која, према оцени критике, реско и духовито, расветљава само три женска принципа, премда их има скоро колико и жена. Три која су издвојена и у фокусу су редитеља Милана Нешковића и глумица Даре Џокић, Исидоре Минић и Бранке Шелић су заправо стереотипи понашања.
Представа „Ручни рад” рађена је према причи француског писца Жан Клод Даноа, а говори о положају жена које не примећују да су жртве свог окружења, супружника, укућана, комшија, људи на послу… Оне стичу јаку и искрену емпатију према другим женама, а губе је према сопственом животу.
Први принцип представља жене које препуштају другима да решавају све њихове проблеме, јер су их убедили да су саме за то неспособне.
Други принцип обухвата жене којима је наизглед све јасно, које презиру мушкарце, посвећене су борби за права жена, али деле погрешне и бесмислене савете и решења, јер не знају да се изборе са проблемима у својој кући па измишљају свој живот суперхероине прикривајући тако сопствену немоћ.
У оквиру трећег принципа сусрећемо несрећне жене које никада нису имале никакав физички контакт са мушкарцем, које сви убеђују да су због тога благословене, а оне ипак жуде за мушким додиром, загрљајем и љубављу…
Оне пате и сажаљевају себе до те мере да постају потпуно непривлачне било ком мушкарцу, а скривају се у религиозности, која је још једна фасада.
Дворана Парк, 25. фебруар (петак) од 20 сати. Цена улазнице је 500 динара.ВРХ