ШКОЛАРЦИ, ИДЕМО У ПОЗОРИШТЕ!
ШКОЛАРЦИ, ИДЕМО У ПОЗОРИШТЕ!
Центар за културу, у сарадњи са основним и средњим школама, у циљу популаризације позоришне уметности код најмлађих, 17. и 18. априла са почетком од 12 сати организује извођење две позоришне представе у поставци професионалних глумаца "Окрет театра" из Београда. Улаз за обе представе биће бесплатан. Школарци дођите у Дворану Парк да се дружимо и уживамо у две дивне позоришне представе!

"Кир Јања“ - 17. април, среда од 12 сати
Глумци: Марко Николић, Данијела Танасковић, Марија Ћеранић, Милан Вранешевић, Никола Крнета.
Опис представе: Представа је рађена по једном од најпознатијих дела Јована Стерије Поповића „Кир Јања“, које је неизоставни део лектире за средње школе. На духовит, занимљив и лепршав начин, уз креативно осмишљену сценографију и квалитетну оригиналну музику, професионални глумци су оживели живописне ликове којима је Стерија описао стање у друштву, али и исмејао лоше карактерне особине људи, које су универзалне и присутне у сваком времену.
Представа је намењена како ученицима основних и средњих школа, тако и старијим грађанима и до сада је са великим успехом изведена у многим градовима Србије и региона.

„Сумњиво лице“ - 18. април (четвртак) од 12 сати
Глумци: Марко Николић, Данијела Танасковић, Марија Ћеранић, Милан Вранешевић, Никола Крнета
Режија: Окрет театар
Сценографија: Владимир Савић
Музика: Марко Николић, Милан Вранешевић.
Опис представе: Једна од најпознатијих комедија Бранислава Нушића, а уједно и незаобилазна лектира у свим средњим школама, описује стање у друштву на духовит и занимљив начин, и исмева лоше особине које људи поседују. Представа је прилагођена деци основних и средњих школа., али и старијој популацији.
Видимо се у позоришту!
ВРХ