ИЗЛОЖБА СВЕТЛАНЕ ВОЛИЦ
У Савременој галерији Центра за културу данас у 18 сати биће отворена изложба Светлане Волиц „Хибридни пејзаж“.
Оно што карактерише пројекат Хибридни пејзаж и одређује га добрим делом у поетско-симболичком смислу јесте процес трансформације уобичајених представа о времену и простору, кретањем мисли корз изражајне могућности неколико медија. Почетну тачку пројекта чинила је архива дигиталних записа који су бележили различита кретања воде – токове мора, језера и река. Одабрани исечци реалности послужили су као атеријал за стварање видео колажа, слика на платну, графика и цртежа (период настанка 2020-2023), наводи ауторка поставке.
Светлана Волиц је визуелна уметница и доцент на Факултету ликовних уметности у Београду. Дипломирала је и агистрирала сликарство на ФЛУ где је и докторирала 2018. године, стекавши звање доктора уметности. Изражава се кроз различите медије:
сликарство, видео, инсталације, фотографију, графички и сценски дизајн. Реализовала је 18 самосталних и учествовала на великом броју групних изложби, симпозијума и фестивала у земљи и иностранству, а радила је и велики број видео нсталација за позоришне представе.
Добитник је стипендије фондације СЕС Артслинк Њујорк, 2013. Радови јој се налазе у различитим страним и домаћим kолекцијама.
Изложба Светлане Волиц биће отворена до 20. маја.ВРХ